11/1-2023

LastPass har utsatts för flera allvarliga hackerattacker där användardata har stulits. Överväg därför att använda en annan lösenordshanterare, till exempel webbläsarens inbyggda.

Läs även:

Säkerhetsincidenten hos LastPass värre än vad som först antogs

Använder du programmet LastPass behöver du bara komma ihåg ett enda lösenord. Alla andra lösenord som du dagligen använder på internet och i andra sammanhang finns i säkert förvar i LastPass.

Eftersom LastPass kommer ihåg alla lösenord kan du använda riktigt krångliga och säkra lösenord. Dessutom kan du ha unika lösenord för varje tjänst, något som varje hackare hatar. De älskar när samma lösenord används överallt.

Men om kriminella listar ut mitt LastPass-lösenord? Det sker bara om du använder ett uselt lösenord (12345 - till exempel) och om du struntar i att skydda din dator samt klickar på varenda länk du får via e-post. LastPass krypterar alla lösenord det sparar, så de är väl skyddade.

Det är enkelt att använda LastPass och det tar inte många minuter att lära sig alla funktioner. När du har lagt in lösenorden till alla de tjänster som du använder, räcker det att komma ihåg lösenordet till LastPass, som sköter om resten.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.