Använder du fortfarande små gula papperslappar som blir skrynkliga i innerfickan när du ska skriva en inköpslista till mataffären? Då är det hög tid att lära känna verktyget Todoist för datorn och mobilen. Med Todoist blir det möjligt att systematisera och organisera alla de minneslistor, projekt, anteckningar och information som annars skulle ha skrivits på en liten papperslapp och glömt i en ficka – bara för att hitta den ett halvår senare.

Todoist gör det även lätt att spara sådant som att göralistor, inköpslistor och anteckningar, så att du alltid har tillgång till dem – även om ett halvår eller år. Den kan verka poänglöst att spara exempelvis en inköpslista, men det kan faktiskt vara smart eftersom många av oss ofta köper samma varor om och om igen. Stora delar av en gammal inköpslista kan därför återanvändas och bara anpassas, så att du inte behöver börja från början varje gång du ska göra en inköpslista.

På samma sätt går det att använda packlistan från sommarsemestern förra året, så att du inte behöver trötta ut hjärnan med allt du måste komma ihåg — igen. Du kommer att tacka dig själv för att du gjorde packlistan i Todoist så att du kan ta fram den igen, istället för den du gjorde på ett papper som sedan länge försvunnit.

Håll koll på dina framsteg

Todoist är samtidigt ett mångsidigt verktyg som kan användas i många olika sammanhang. Det mest grundläggande är att använda det för listor och kom ihåg-lappar, där du löpande bockar av uppgifter allt eftersom du utför dem. Verktyget kan dessutom användas för att hålla koll på mer komplexa uppgifter, som till exempel en renovering.

Todoist gör det mer överskådligt att anteckna namn på färgprover du vill komma ihåg, eller vilken specifik typ och längd på skruv du ska köpa till trallbrädorna när du står på byggmarknaden. Den typen av information som du kanske inte behöver just nu, men som kan vara väldigt praktisk att ha vid ett senare tillfälle, och som därför bör noteras någonstans där den är lätt att hitta.

Perfekt på dator och mobil

Något av det smartaste med Todoist är dock samspelet mellan verktyget på datorn och mobilen. Ändringar som du gör på ett ställe ändras nämligen även på det andra stället. Det innebär att du kan sitta hemma vid datorn och skriva en inköpslista eller en översikt över arbetsuppgifter som ska utföras i trädgården.

När du är klar stänger du bara av datorn och tar med dig mobilen. När du står i affären eller i trädgården finns alla de listor och uppgifter du skapade på datorn redan i mobilen, och du kan bocka av varorna när du lägger dem i varukorgen. I följande guide visar vi hur det går till att skapa en inköpslista.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.