Om du och en bekant båda har TeamViewer installerat i respektive datorer, kan du fjärrstyra din bekants dator över internet. Ni kommer överens om en kod för att du ska kunna logga in i mottagarens dator och styra den som om det vore din egen pc.

Med TeamViewer slipper du hopplösa supportsamtal från vänner och bekanta. Genom att själv ta kontroll över datorn blir det mycket enklare att hjälpa till.

Starta TeamViewer på din dator

Att arbeta med TeamViewer kräver inte ens en användarregistrering. Du behöver bara öppna programmet, så är du igång.

Starta TeamViewer på den fjärrstyrda datorn

När du har installerat TeamViewer på din egen dator måste du se till att programmet även är installerat på din väns dator – låt oss kalla honom Jens.

Så använder du programmet

Det finns många smarta funktioner i TeamViewer som gör det enklare att lösa olika problemen. Här kan du se några av dem.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.