Att återställa filer är en avancerad affär. Även om filerna är raderade och inte längre kan ses i Windows, kan specialbyggda verktyg fortfarande hitta dem på hårddisken. Filräddningsprogrammen lyckas till och med inte bara visa filerna utan kan återställa dem så att de igen kan läsas av Windows och användas av programmen på datorn.

Du bör installera det nya programmet iBeesoft Data Recovery direkt. Det betyder att den är redo på din PC när du behöver den. Dessutom har du störst chans att återhämta dig om du kommer igång direkt. En dags försening kan vara ödesdigert för dina filer, eftersom du riskerar att skriva över dem med andra filer som du sparar på datorn under tiden. Windows vet inte att filerna finns där eftersom referenserna till dem har raderats från registret. Det är därför, tyvärr, filer ofta bara kan återställas delvis om det går för lång tid innan du försöker: På en full hårddisk är filen ofta utspridda i flera delar. När bara en del av en fil skrivs över är det vanligtvis omöjligt att få tillbaka filen i acceptabelt skick - även med ett bra program.

På nästa sidor kommer vi att gå igenom hur man använder iBeesoft Data Recovery. Det kostar normalt 440 SEK, men du får det gratis i ett helt år som läsare av PC Tidningen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.