Det är som med ett par gamla väl ingångna skor. Enligt allt sunt förnuft borde de bytas ut mot nya och bättre, men vi trivs så bra med dem att vi fortsätter använda dem år efter år. Kanske beror det på att de passar så perfekt eller att man tycker om att hålla fast vid det som är gammalt och beprövat, så att vi inte går vilse. 

De gamla programmen har något speciellt som vi gillar I datorvärlden kommer det hela tiden nya program som nästan alltid kan mer och är bättre än de gamla. De kanske erbjuder nya funktioner, fungerar bättre med Windows 10 och kan samarbeta med molntjänster så att vi kan använda dem på både datorn och mobiltelefonen. Allt detta till trots kan vi ändå envisas med att klamra oss fast vid samma program som vi använde för 10-15 år sedan fastän vi borde veta bättre.

Så är det i alla fall här på PC-tidningen där nostalgi kan vara en kraft att räkna med. Men det kan också finnas vettiga argument för att hålla fast vid gamla program och vända ryggen åt nya. De kanske saknar funktioner som vi älskar eller erbjuder funktioner som vi inte är intresserade av. Eller så finns de inte på svenska.

I den här artikeln berättar några av våra redaktionsmedlemmar om sina favoritprogram och vad som har fått dem att hålla fast vid de gamla programmen år efter år.

Alla programmen i den här artikeln är antingen en del av Windows (Anteckningar och Kalkylatorn är två sådana exempel) eller så kan du hämta dem i Fördelszonen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.