Om du har flera datorer du använder så känner du också till det här problemet: Filen du behöver använda finns på en annan dator. Irriterande och opraktisk. Och var fanns USB-nyckeln som du vanligtvis använder för att flytta filer mellan dina datorer? Kanske ska du bara skicka filerna till dig själv i ett mejl. Förutom att filerna är för stora och därför inte kan bifogas i ett mejl.

Lösningen på problemet heter Payload, och är ett helt nytt program i Fördelszonen, som på ett extremt enkelt sätt löser problemet med att flytta och dela filer mellan datorer i hemmet. Låt oss till exempel säga att du har en film på din stationära dator som du skulle vilja överföra till den bärbara datorn som du sedan kan ta med dig till ditt fritidshus. Först startar du Payload på den stationära datorn, sedan startar du den på den bärbara datorn.

Och sedan är det bara att välja filmen på den stationära datorn och välja att överföra den till den bärbara datorn. Vupti, då är filmen skickad.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.