Om du brukar använda flera datorer på samma adress känner du nog igen det här problemet: Filen du behöver ligger på en annan dator. Irriterande och opraktiskt. Och var finns USBminnet som du använder för att flytta filer? Kanske kan du skicka filerna till dig själv i ett mejl? Då upptäcker du att filerna är för stora och därför inte kan bifogas i ett mejl.

Lösningen på problemet heter Payload och är ett helt nytt program i Fördelszonen. Det löser på ett enkelt sätt problemet med att flytta och dela filer mellan datorer hemma. Låt oss säga att du har en film på stationära datorn som du gärna vill flytta över till den bärbara datorn, som du sedan kan ta med dig till sommarstugan.

Till att börja med startar du Payload på stationära datorn, sedan startar du programmet på den bärbara datorn. Därefter är det bara att välja filmen på den stationära datorn och skicka över den till den bärbara datorn. Vips, så har filen skickats. En av de största fördelarna med Payload är att programmet är extremt enkelt att använda och konfigurera. Det krävs inte någon särskild teknisk kunskap eller erfarenhet, du kommer att kunna skicka och ta emot filer på några minuter. Programmet stöder dessutom många olika filtyper, inklusive bilder, videor, dokument och musikfiler. Det går att skicka flera filer på en gång, till och med hela mappar, vilket gör programmet praktiskt även för större filöverföringar.

Dessutom fungerar programmet mellan operativsystem, så du kan utan problem överföra filer från exempelvis Windows 10 till Windows 11 eller vice versa. En annan stor fördel med Payload är att programmet är väldigt säkert att använda. Alla filer som överförs krypteras och skyddas därmed mot obehörig åtkomst, så att filerna inte hamnar i fel händer.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.