När du vill spela upp en videofilm på datorn ska det bara fungera. Punkt! Inget är mer irriterande än en videospelare som är långsam och behöver uppdateras först, eller saknar något codec som måste hämtas, installeras och datorn startas om innan du kan visa upp din senaste semestervideo för familj och vänner.

Nej, livet är för kort för att behöva stå ut med eländiga videoprogram. Vi rekommenderar att du väljer ett program som är enkelt, stabilt och driftsäkert, och som bara fungerar varje gång. Media Player Classic BE är ett program som har nästan 20 år på nacken och innehåller allt vi här på redaktionen uppskattar med en videospelare.

Den spelar upp vilket filformat du vill utan att du behöver installera codecs eller andra tillägg. Detta oavsett om du vill spela upp en DVD-film, högupplösta Blu-rayskivor eller en video du har hämtat från nätet i exempelvis H.264, AVI, FLV, MKV eller nästan vilket annat filformat som helst, känt som okänt. Tryck bara på Spela upp, så visas filmen eller videosnutten på datorn utan hackande, fördröjningar eller irriterande felmeddelanden.

Både enkelt och snabbt

Dessutom är Media Player Classic BE en enkel och överskådlig filmspelare. Det har till exempel inte lagts till en massa avancerade och ofta onödiga funktioner som du inte behöver och bara gör det krångligt och irriterande att använda programmet. I stället är Media Player Classic BE funktionsmässigt barskrapat in till bara benet, så att videospelaren är väldigt enkel att använda.

Vilket leder oss till nästa punkt, nämligen att Media Player Classic BE inte är ett stort och tungt program som vissa videospelare kan vara. Det tär alltså inte på datorns krafter, medan andra videoprogram kan göra datorn långsam och slö. Dessutom har programmet en smart funktion för att skapa spellistor. Det är perfekt om du har många små videoklipp som du gärna vill visa upp efter varandra. I stället för att klistra ihop dem i ett tungt videoredigeringsprogram på datorn, kan du lägga till dina klipp till Media Player Classic BE.

Sedan spelas de automatiskt upp i en följd, så att du får en sammanhållen videoupplevelse på rekordtid. Programmet använder öppen källkod och utvecklas av entusiaster som bryr sig om programvara och film, och som uteslutande arbetar med att göra programmet så bra som möjligt. Med andra ord är det svårt att hitta något negativt att säga om Media Player Classic BE, så vi rekommenderar att du skyndar dig in i Fördelszonen och hämtar det till din dator om du inte redan har gjort det.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.