Visserligen har internethastigheterna blivit allt högre de senaste åren, men samtidigt har även det vi skickar och tar emot via internet växt i minst samma takt. Ett fotografi taget med en modern telefon eller en digitalkamera tar mångdubbelt mycket mer plats i dag än för tio år sedan. Detta beror givetvis på att bildkvaliteten är mycket högre nu för tiden, men det betyder dessvärre också att det tar lika lång tid att skicka en bild nu som det gjorde för tio år sedan... om du ens lyckas skicka bilden. Många e-postservrar begränsar nämligen hur stora meddelanden som går att skicka. Det kan vara att ett meddelande inte får vara större än 10, 20, 50 eller 100 megabyte, så om du vill skicka några semesterbilder till släkt och vänner kan du få problem.

Det lilla programmet RIOT kan göra en förminskad kopia av dina bilder som du kan skicka i stället. De mindre bilderna kan även användas på din hemsida, så att du undviker att besökarna tröttnar på att vänta på att bilderna ska hämtas

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.