Vi känner alla till det klassiska botemedlet för en långsam uppstart: ta bort så många program som möjligt från uppstarten. Vi har tidigare lärt ut detta med hjälp av specialprogram, men det finns en utmaning som vi aldrig riktigt har lyckats lösa. Även att det sparar starttid för Windows att ta bort program från uppstarten, måste vi öppna dem manuellt vid ett senare tillfälle och det tar också tid.

Med andra ord har vi länge behövt hitta en gyllene medelväg där programmen finns där när vi behöver dem, men samtidigt inte inkräktar alltför aggressivt i Windows uppstart. Denna kompromiss är precis vad du kan åstadkomma med gratisprogrammet Startup Delayer, som du kommer att lära känna i den här artikeln.

Nyckeln till ett bra och smidigt sätt att starta Windows är att fördröja öppnandet av utvalda program. Genom att fördröja programmen kan du komma åt dina filer i Utforskaren eller börja använda ett av dina program så snabbt som möjligt.

Så får du en snabbare uppstart

Nu är det dags att få en bättre och snabbare uppstart av Windows. I den här genomgången av programmet kommer vi främst att visa hur du fördröjer program, så att de inte stör Windows uppstart.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.