Tiden kan kännas oerhört lång när man sitter och väntar på att Windows ska starta. Många program envisas med att stjäla tid under uppstarten och lägger till extra tid från det att du startar datorn med strömknappen till dess att den är redo att användas.

Dessa program tar upp en del av de resurser som borde ligga på att ladda Windows. Lösningen är att ta bort dem från uppstarten. En snabb start behöver däremot inte vara en perfekt start. För även om du ser skrivbordet snabbt måste du vanligtvis vänta ytterligare en minut eller två innan du har öppnat dina program och är redo att köra igång.

Föreställ dig följande spännande scenario: Det är morgon. Du är redo att börja arbeta vid datorn, trycker på strömbrytaren och ser till att logga in i Windows. Sätter du dig och väntar mer eller mindre tålmodigt? Nej, det gör du inte. Du går ut i köket och ser till att gämta liet nybryggt kaffe. Det kan ta några minuter.

Datorn väntar på dig

När du kommer tillbaka är din dator klar. Alltså, HELT klar. Allt är laddat och de program du brukar använda är öppna på skrivbordet. De viktiga mapparna i Utforskaren likaså. Dina favoritwebbplatser i webbläsaren ligger redo för att du ska kunna läsa morgonens färska nyheter.

Vi talar om den perfekta starten på dagen för datorn och för dig. För när du äntligen sätter dig ner med en hett varmt kaffe kan du omedelbart börja dansa med fingrarna över tangentbordet och börja skriva i Word, ditt mejlprogram eller var du nu behöver arbeta med. Du behöver inte lägga tid på att klicka högt och lågt för att öppna alla relevanta delar. Windows har öppnat dem åt dig. En bra start är med andra ord lika delar snabbhet och smidighet.

Allt som krävs är en engångsinsats från din sida för att göra dina kommande datormorgnar så avslappnade och effektiva som möjligt. Vi förklarar hur på följande sidor. Allt du behöver är tio minuter för att förvandla din dator till en morgonassistent.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.