Med en prenumeration på en streamingtjänst bestämmer du själv vad du vill se på TV:n och kanske ännu viktigare när du vill titta. Streamingtjänsterna kan till och med användas på såväl dator som mobil och surfplatta, så du kan själv bestämma var du tittar på filmer och TV-serier.

Allt visas med en bildkvalitet som vi bara kunde drömma om fram till för några år sedan, och du slipper dessutom bli avbruten av en massa reklam. Med alla dessa fördelar är det inte så konstigt att antalet hushåll som helt har övergett kabel- och antenn-TV hela tiden ökar. En streamingtjänst kan leverera mer intressant innehåll än du någonsin hinner se. Det här stortestet genomfördes lite annorlunda jämfört med våra tester av hårdvara där vi går vetenskapligt tillväga.

Här har testerna till stor del gjorts hemma i soffan framför en 55-tums TV i Ultra HD-upplösning och med ett par väl tilltagna högtalare. Vi har ändå gått systematiskt till väga när vi exempelvis skulle utvärdera bildkvaliteten och användarvänligheten. Det är enkelt att börja prenumerera på en streamingtjänst.

Oftast behöver du bara surfa in på tjänstens webbsida och registrera dig med ett användarnamn och lösenord. Sedan använder du de inloggningsuppgifterna på en dator, surfplatta, mobil och smart TV för att komma åt tjänstens innehåll. Du kan säga upp abonnemanget med ett par klick, så att det löper ut när den innevarande månaden är slut. Flera av tjänsterna har även en gratis provperiod, så att du kan prova dig fram innan du väljer den eller de du vill ha.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.