Låt oss erkänna det med en gång: Vi är djupt beroende av våra mobiler. I takt med att mobilerna har fått allt fler funktioner har det också blivit allt viktigare för oss att de inte plötsligt får slut på ström.

Om man utnyttjar alla spännande funktioner som en mobil rymmer fullt ut och använder Internet, kamera och GPS, då räcker mobilens batteri sällan längre än en dag. Att ha ett fulladdad batteripaket i väskan är en försäkring mot att plötsligt stå där med en mobil som har tomt batteri – precis när du behöver den som mest. Batteripaket är inte alltid bara ett bärbart batteri.

Ofta har de praktiska extrafunktioner så att du till exempel kan använda en inbyggd ficklampa eller ladda batteriet med solljus. Testvinnaren i det här numret kan till och med ladda mobilen trådlöst, om den har samma teknik inbyggd. Placera bara mobilen ovanpå batteripaketet så startar laddningen. Har du dessutom en ny iPhone kommer batteripaketet och mobilen att greppa varandra med hjälp av inbyggda magneter, och det går att sätta ett magnetiskt klistermärke på baksidan av en Android-mobil för att få samma funktion.

När du ska välja vilket batteripaket du ska investera i är det en bra idé att först undersöka vilken typ av uttag det använder för laddning. De flesta mobiler använder numera en modern, symmetrisk USB-C-port, så om batteripaketet också laddas via den kontakten slipper du släpa runt på en extra kabel. Det behöver du däremot om batteripaketet använder den gamla och inte speciellt effektiva Micro-USB-tekniken.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.