Vi skriver ofta i PC-tidningen att du får mest mobil för pengarna genom att köpa en modell i mellanklassen runt 4 500 kronor. Men om vi ska vara ärliga klappar våra teknikälskande hjärtan hårdast för de snabbaste och största mobilerna med fantastiska kameror och spännande, nyskapande funktioner och detaljer.

Det är sex sådana vi testar i det här numret. Fältet består av fem Androidmobiler och senaste iPhone-modellen. Om du gillar det ena eller det andra beror oftast på vilken mobil du redan har, men oavsett vilken av våra högst rankade mobiler du väljer kommer du garanterat inte att bli besviken. Även om du kanske inte har tänkt köpa en av mobilerna i vårt test just nu, kan det ändå vara en bra idé att hålla ett öga på dem. Priserna faller som regel snabbt, och speciellt när nästa modell är lanserad kan du ha turen att få föregångaren till ett bra pris.

Ofta kommer många av de mest spännande funktionerna först i de dyra toppmodellerna, men sipprar sedan ner till de billigare mobilerna. Det finns till exempel ännu inga billiga mobiler som har vikbara skärmar likt Razr 2022 i testet, men det tar troligen bara några år innan du kan få en vikbar mobil till ett mer acceptabelt pris. Vinnarmobilen kommer från Google, som även står bakom operativsystemet Android. Det här samspelet mellan hårdvaran och operativsystemet ger samma fördelar som i iPhone.

Du får till exempel alla nya uppdateringar för Android så fort de är klara, eftersom du slipper vänta på att en annan mobiltillverkare ska modifera dem först.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.