Mobilerna i det här testet är dyra. Nu är det sagt. Men även om du inte själv har tänkt investera i en av toppmobilerna som vi testar på kommande sidor kan det ändå vara intressant att se vad de dyra modellerna kan göra. Ofta premiärvisas nya och avancerade funktioner i tillverkarnas toppmodeller och kommer senare i mobiler på lägre prisnivåer.

De sex mobilerna vi har testat är väldigt dyra av en anledning. Det finns mobiler för halva priset som är i stort sett är likadana, men som helt enkelt inte är lika bra. Toppmodellerna utmärker sig framför allt genom att vara snabba på att köra appar, och de har vanligtvis också en riktigt bra kamera.

Som en förhållandevis ny detalj har vikbara mobiler börjat dyka upp bland de dyra modellerna. Det känns nästan som magi när det som vid första ögonkastet ser ut som en vanlig mobil med stor skärm kan vikas på mitten. Dessa vikbara mobiler har nästan blivit ett måste för att vi ska kunna ha dem i fickan.

Första iPhonemodellen hade en skärm på 3,5 tum, nu för tiden är skärmarna på moderna mobiler nästan sju tum. För att den här utvecklingen ska kunna fortsätta måste tillverkarna ta till kreativa lösningar. Förhoppningsvis är vikbarheten en av de funktioner som så småningom kan köpas i mycket billigare mobiler. I det här numret har vi gett extra utrymme för att berätta om testvinnaren Apple iPhone 13 Pro. Den höjer sig över konkurrenterna, bland annat tack vare den överlägsna konstruktionen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.