OBS: På grund av händelser utanför vår kontroll har gratisversion av programmet ändrats sedan artikeln i tidningen publicerades. Nu går det bara att överföra 20 filer per dag. För att överföra fler filer än så krävs Pro-versionen, som kostar 70 dollar (cirka 615 kronor).

Apple har inte gjort det enkelt för den som vill flytta filer mellan en iPhone och en pc. Det är svårt att veta vilka mappar i telefonen som innehåller den bild eller video som du vill överföra, och det är ganska krångligt att genomföra själva kopieringen, så att filerna hamnar i rätt mapp på hårddisken. För den som fotograferar mycket och ofta spelar in video kan det dessutom vara en utmaning att överföra bild efter bild och video efter video från telefonen till datorn.

Med det nya programmet EaseUS MobiMover blir filhanteringen mycket enklare. Programmet är speciellt framtaget för att överföra filer mellan en pc och en iPhone eller tvärtom. Det fungerar utan att man som användare behöver veta var olika typer av filer sparas i telefonen. I programmet visar tydliga ikoner var du ska klicka för att överföra en viss typ av filer, till exempel fotografier eller inspelade videoklipp. Resten sköter programmet om.

Med EaseUS MobiMover går det att överföra antingen en fil i taget, ett helt album eller alla filer på en gång. Det sistnämnda är ett effektivt och enkelt sätt att ta backup av allt som finns i telefonen, även om kopieringen kan ta lång tid.

Frigör utrymme Det är särskilt en funktion som vi uppskattar. Det går nämligen att flytta ett helt album från till exempel den senaste semestern. Det är smart att flytta allt till datorn eftersom utrymmet i telefonen är begränsat och snabbt kan bli fullt.

EaseUS MobiMover innehåller även ett intuitivt sätt för att kopiera ljudfiler från datorn till telefonen.

I stället för att strömma musik och poddradio går det att spara musikfiler och poddar i datorn och lyssna på dem utan att vara ansluten till internet.

Det finns en funktion i programmet som vi avråder dig från att använda. Den kallas för Unlock iOS Screen och den kräver ett speciellt program som gör det möjligt att låsa upp en iPhone från datorn.

För att EaseUS MobiMover ska fungera måste Apples program iTunes vara installerat i datorn. Det kan du också hämta från Fördelszonen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.