Det är tidig morgon och du ska kliva ombord på ett tåg på väg till andra änden av landet. Resan kommer att ta minst fyra timmar ... men din mobil har bara 40 procent ström kvar. Det här blir snabbt ett problem, för du behöver vara tillgänglig hela dagen och dessutom ligger din tågbiljett i en app i mobilen. Men även utan strömförsörjning är det faktiskt möjligt att hålla mobilen vid liv och ändå kunna använda den till de uppgifter som krävs på tågresan.

Bara du känner till rätt inställningar kan du få batteriet att hålla mycket längre än vanligt.

Olika effekter

Vissa av mobilens funktioner tär mer på batteriet än andra. Till exempel slukar den inbyggda GPS:en mycket ström, medan det har mindre betydelse att byta till ett mörkt skärmtema. Därför finns det några funktioner som bör inaktiveras tidigare än andra om du ska få mobilen att hålla så länge som möjligt och fortfarande vill använda de viktigaste funktionerna.

Om du inte tänker använda GPSfunktionen är det en bra idé att stänga av den redan när mobilens batteri är halvvägs tömt. Sedan kan du stänga av Wi-Fi och vid 30 procent kan du dra ner skärmens ljusstyrka. Vi visar de bästa knepen och i vilken ordning det är bäst att använda dem. Då kan du få mobilens batteri att hålla hela dagen utan att använda vare sig laddare eller batteripaket.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.