Under det senaste året är det många av oss som har upptäckt videosamtal på riktigt. Det handlar inte bara om videomötena på jobbet, utan även om videosamtal med nära och kära som vi inte har kunnat träffa på annat sätt under pandemin. Tack vare videosamtal går det trots allt att ha en gemenskap och ett liv tillsammans, om än på distans. Som det ser ut lär vi behöva distansträffas ett tag till.

Hemma är det naturligt att använda datorn för videosamtal, men ofta har datorer av lite äldre snitt tämligen usla webbkameror. Det är inte roligt för någon inblandad att inte kunna se varandra ordentligt bara för att bildkvaliteten är dålig. En lösning är att köpa en ny webbkamera, men det är faktiskt onödigt. Du har förmodligen redan en kamera som är bättre än någon webbkamera – kameran i mobiltelefonen.

Med hjälp av ett enkelt program i datorn och den tillhörande appen i mobilen går det utmärkt att använda mobiltelefonen som webbkamera. Ytterligare en fördel med det är att telefonens mikrofon förmodligen är många gånger bättre än i någon webbkamera.

Såväl appen som programmet är gratis och det enda som krävs är att datorn och telefonen är anslutna till samma trådlösa nätverk. När den enkla installationen är klar kommer mobilkamerans bild att visas i programmet i datorn. Låt programmet vara i gång och starta sedan ditt vanliga program för videosamtal, till exempel Skype – som följer med i Windows.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.