Sedan jag som pojke fick min första kamera har jag nästan varje dag av mitt liv fotograferat eller filmat något. Det gick nästan för långt när jag fick min första smartphone, för med den blev det väldigt lätt att dokumentera vardagen. Men när man tar så många foton och spelar in så många videor som jag gör, och samtidigt är en flitig användare av alla slags appar, då fylls det interna utrymmet snabbt.

Av precis samma anledning har jag investerat lite extra i min mobil för att få plats med fler filer. Men även om lagringsutrymmet är större än vanligt upplever jag fortfarande samma problem: Minst en gång i veckan får jag ett meddelande om att lagringsutrymmet börjar bli fullt och att något måste raderas för att det ska finnas plats att spela in video eller hämta en app jag vill installera. Inte nog med det: Mobilen blir slöare och slöare på grund den stora mängden filer.

App städar upp i mobilen

Du kan själv manuellt rensa bland mobilens många filer, men det är en tidskrävande uppgift och det är inte alltid lätt att se var röran gömmer sig i mobilen. Med appen WashAndGo Mobile Cleaner är det en annan sak. Verktyget är nämligen skapat för att rensa bland alla filer som ständigt samlas på hög i mobilen – och gör det fantastiskt! WashAndGo Mobile Cleaner, som du kan hämta utan kostnad till Android i Google Play Butik, analyserar först innehållet i mobilen för att få överblick över vad som stökar till det på den.

Efter en stund får du en översikt över mobilens oanvända appar, dubbletter, mediefiler och tillfälliga filer. Vid varje kategori kan du bläddra bland filerna och till exempel se till att appen bara raderar foton och videor som du redan har säkerhetskopierat. När du har gjort den kollen för att inte radera för mycket, kan du städa mobilen och få mer plats för foton, videor och appar.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.