Med åren blir mat ett allt viktigare inslag vid allt umgänge med andra. Många tar säkert datorn till hjälp när det är dags att laga middag för att leta efter inspirerande recept. Men datorn kan användas till betydligt mer än att bara vara en digital kokbok.

Här är några tips som kan vara till hjälp för att göra vardagen lite lättare och kanske till och med roligare. Vare sig du vill utöka prylarsenalen därhemma med en fjärrstyrd sous vide-maskin eller bli en mästare vid grillen med hjälp av en appstyrd grilltermometer, är datorn och mobilen till god hjälp vid all matlagning.

Kanske är matlagningen inte din grej. Tack vare modern teknik med mobiltelefoner och appar kan du inte bara spara pengar, utan även hjälpa till att värna miljön genom att minska matsvinnet. Med appen Karma ser du vilka lokala matbutiker och restauranger som har alldeles utmärkt mat som bara har blivit över. Via appen handlar du mat till halva priset. Mat är också en storindustri och för den som vill vara en medveten konsument och spendera sina pengar på riktig mat, som inte är framtagen på industriell väg med tillsatser och smakförstärkare som döljer de billiga råvarorna, finns det mycket att lära. Sajten Äkta vara är en bra början för den som vill vara lite mer påläst.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.