Det blev en tuff kamp när vi ställde upp fyra stycken surfplattor mot varandra. Alla håller hög kvalitet och faktum är att det inte är så stora skillnader på vad du får för pengarna oavsett vilken av surfplattorna du köper.

De fyra surfplattorna är fördelade på tre operativsystem. Numera har iPad sin egen version av Apples iOS kallad iPad OS, som är bättre anpassad för iPads större skärm. Lenovo och Huawei förlitar sig på Android från Google, medan Microsoft Surface Go 2 föga förvånande använder Windows 10. De tre operativsystemen har alla sina för- och nackdelar, men en regel att gå efter är att det är en fördel att välja ett operativsystem som man har i andra enheter, till exempel mobiltelefonen. Det ger de fördelarna att du kan använda samma appar som du kanske har betalat för och att du slipper sätta dig in i hur ett annat operativsystem fungerar.

I slutänden är det Microsoft Surface Go 2 som imponerar mest. Den är en välbyggd och snabb surfplatta, som enkelt kan förvandlas till en regelrätt pc med en trådlös mus och ett trådlöst tangentbord. Den kostar visserligen en hel del, men vi får det bästa från två världar.

Det är trots allt iPad som är den mest omtalade surfplattan. Det var Steve Jobs som visade upp den första iPaden för tio år sedan och mycket har hänt sedan dess. I dag finns det en hel iPadfamilj. I det här testet har vi tagit med den billigaste modellen av iPad. Den är överraskande kompetent och fullt kapabel att klara av allt vi har testat.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.