Vill du ha ett alternativ till den inbyggda brandväggen i Windows är ZoneAlarm Free Firewall ett bra val. Programmet är först och främst en virtuell mur mellan din dator och internet. Jämfört med Windows brandvägg får du ökad handlingsfrihet och bättre kontroll över vilken trafik som ska blockeras. ZoneAlarm innehåller dessutom en rad funktioner som inte finns i andra program. Ett exempel är det digitala bankfacket där du kan spara exempelvis inloggningsuppgifter utan att obehöriga kan komma åt dem. ZoneAlarm kan då varna om du håller på att skriva in informationen på osäkra webbsidor som inte krypterar data.

När ZoneAlarm Free Firewall installeras i en dator är det viktigt att såväl Windows brandvägg som antivirusprogrammets eventuella brandvägg inaktiveras, eftersom Windows inte fungerar optimalt med fler än en aktiv brandvägg åt gången.

Under installationen ska du klicka på Customize the installation och ta bort bocken vid Yahoo Toolbar. Därefter måste du registrera dig med en fungerande e-postadress. Registreringen är gratis.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.