Spyware är ett av de största hoten mot oss datoranvändare under 2024. De små programmen som används för att spionera på oss och stjäla privat information är lätta att installera men svåra att upptäcka. Det kan räcka med att öppna en fil i ett mejl eller besöka en tvivelaktig webbplats för att spionprogram i smyg ska hämtas och installeras på datorn.

Dessutom är spionprogram ofta så väl dolda på datorn att de upptäcks först när saker och ting redan har börjat gå fruktansvärt fel och hackarna har tömt bankkontot på pengar. Vanligvis är spionprogrammen så kallade keyloggers och de registrerar allt du skriver på tangentbordet.

Den informationen skickas i hemlighet till personerna bakom programmet, som hoppas att de kommit över betalkortsuppgifter, inloggningsuppgifter till tjänster och webbplatser med mera. Nu kan du dra fram de dolda spionprogrammen i ljuset med programmet Abelssoft AntiLogger som varnar dig om misstänkt programvara finns installerad på datorn så att du enkelt kan sätta stopp för hackarna.

Ständig koll på datorn

Abelssoft AntiLogger ser til att hålla ett vakande öga på datorn. Om det smyger sig in spyware i Windows kommer AntiLogger att ingripa och ge dig en varning så du kan ingripa innan spionprogrammet fångar upp något hackarna kan stjäla. AntiLogger kategoriserar in alla misstänkta program och processer i en av tre kategorier: kritisk, neutral och harmlös.

När ett potentiellt hot dyker upp är det tydligt markerat, och ett fönster öppnas med en detaljerad beskrivning av det programmet ellerden process som verkar misstänkt, inklusive dess namn, funktion och plats i Windows. Du har också möjligheten att klicka på en knapp som gör en sökning på internet om hotet så att du själv kan avgöra om det handlar om ett äkta spionprogram eller inte. AntiLogger kan fånga upp ett program eller en process som det kategoriserar som neutralt.

Då kan det vara så att det innehåller somliga funktioner som gör att det eventuellt skulle kunna vara spionprogram. AntiLoggers internetsökning kommer vanligtvis att kunna hjälpa dig att avgöra om det är ett falsklarm, och ignorera varningen om så är fallet. Abelssoft AntiLogger brukar kosta 235 kronor, men som prenumerant på PC-tidningen får du det utan kostnad. Hämta programmet från vår hemsida och installera det. Skapa sedan ett kostnadsfritt användarkonto och du blir väl skyddad mot ljusskygga spionprogram på datorn.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.