Usb-minnen har blivit så rymliga att de ofta kan användas i stället för en extern hårddisk. En av fördelarna med detta är att ett usb-minne är mindre och lättare, och därmed smidigare att ta med sig i fickan.

Det innebär att du kan använda ett modernt usb-minne på exempelvis 128 eller 256 gigabyte för att säkerhetskopiera dina viktigaste filer och spara dem på en säker plats hos en vän eller bekant.

Med det här numret av tidningen får du det praktiska programmet Toucan, ett funktionsfyllt säkerhetskopieringsprogram med ett extra trumfkort i ärmen. Det går att lagra och köra programmet direkt från usb-minnet utan att behöva installera det i Windows. I praktiken betyder det att Toucan alltid är redo att användas, även på datorer där du av olika anledningar inte har möjlighet att installera program.

Toucan kan spara olika versioner av säkerhetskopian, så att programmet alltid vet var du har dina bilder, dokument, filmer och din musik. När du har gjort den första säkerhetskopieringen behöver du inte kopiera alla filerna en gång till vid nästa säkerhetskopiering. I stället kopieras bara de filer som har tillkommit sedan du gjorde den senaste backupen, vilket sparar både tid och plats.

Eftersom ett usb-minne är väldigt litet rent fysiskt, ökar risken att du råkar tappa det och det hamnar i orätta händer. Därför är det bra att Toucan kan skydda dina säkerhetskopior med ett lösenord så att ingen obehörig kan komma åt dina filer.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.