Kryptering är en avancerad teknik där enorma primtal används i ett sinnrikt system som ser till att koderna inte kan knäckas. Underrättelsetjänster kan till exempel skicka filer till andra datorer och samarbetspartners utan att oroa sig för att hemligheterna fångas upp längs vägen.

Även om andra får tag på filerna kan de inte läsa innehållet utan lösenordet. Modern kryptering är så kraftfull att även superdatorer måste ägna år åt att knäcka den. Lika svårt som kryptering är bakom kulisserna, lika lätt kan den vara att använda. Det har hjärnorna bakom programmet MyText lyckats bevisa. Programmet väntar på dig i Fördelszonen, och när du öppnar det första gången kan du lätt få intrycket att du har hamnat i Windows inbyggda program för anteckningar.

Användargränssnittet är otroligt enkelt och liknar Microsofts klassiker. Du kan ändra teckensnitt och teckenstorlek, men inte mycket mer. Det är definitivt inte för den snygga programdesignen du ska välja MyText. I MyText skriver du helt enkelt en text och sparar den. Därefter tilldelar du dokumentet ett lösenord. Det är bara med det lösenordet du kan dekryptera dokumentet och läsa innehållet i det.

Du kan utan problem lämna datorn och det finns ingen risk att någon smyger förbi och tjuvläser texten i dokumentet. Med andra ord: Med några få enkla klick har du nu skapat det perfekt krypterade dokumentet.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.