Det här är PC-tidningens Säkerhetslarm

Säkerhetslarmet är en exklusiv tjänst för PC-tidningens prenumeranter.

När du har anmält dig till säkerhetslarmet får du meddelande via e-post så fort det finns något aktuellt säkerhetshot som du bör känna till. Det kan röra sig om nya virus för datorn, skadliga appar, farlig e-post eller aktuella bedrägerier av olika slag.

Du kan få PC-tidningens Säkerhetslarm så länge du prenumererar på tidningen.


Anmälan till Säkerhetslarmet

Du anmäler dig på vår hemsida.

Du måste anmäla dig med samma e-postadress som du använder till din prenumeration.

När du har fyllt i namn och e-postadress får du ett mejl i vilket du ska bekräfta din anmälan. När det är klart prenumererar du på PC-tidningens Säkerhetslarm.

> Anmäl dig till PC-tidningens Säkerhetslarm.


Använd rätt e-postadress

PC-tidningens Säkerhetslarm skickas bara ut till aktiva prenumeranter. Därför måste vi kunna matcha din e-postadress med den som finns i vår prenumerationsdatabas.

Du måste därför använda samma e-postadress till säkerhetslarmet som du använder till din prenumeration.

När prenumerationen på tidningen upphör får du inte längre några larm.

Kontrollera din information i vår prenumerationsdatabas här. Du kan även lägga till en e-postadress om det inte finns någon i våra register.

Logga in hos PC-tidningens kundtjänst för att kontrollera dina uppgifter.

För att kunna logga in hos kundtjänst måste du ha ditt prenumerationsnummer. Det finns på adressetiketten till din tidning. Här kan du läsa mer om hur du hittar ditt prenumerationsnummer.


Hur ofta kommer larmen?

Säkerhetslarmen kommer inte regelbundet utan när det finns behov av information om någon aktuell fara.

Det kan gå flera veckor mellan larmen, men de kan också komma tätare – allt beroende på säkerhetsläget.


Ändra e-postadress

Har du fått en ny e-postadress kan du ändra den hos kundtjänst.

> Logga in hos kundtjänst

För att kunna logga in hos kundtjänst måste du ha ditt prenumerationsnummer. Det finns på adressetiketten till din tidning.


Har du anmält dig, men får inga larm?

Det kan finnas många orsaker till att du inte får säkerhetslarmen trots att du har anmält dig.

  • Säkerhetslarmen skickas ut efter behov. Statistiskt sett sker det någon gång i månaden. Därför kan det ta tid innan du får ditt första larm.

  • Säkerhetslarmen skickas ut via e-post, och e-post kan fastna i skräppostmappen av misstag. Undvik det genom att lägga till avsändaradressen i din kontaktlista. I den här artikeln visar vi hur det går till i Gmail och Outlook.

  • Du kan ha anmält dig med en annan e-postadress än den som finns i vårt prenumerationsregister. Läs mer ovan om hur du ändrar e-postadress i våra register.

  • Säkerhetslarmen skickas bara ut till aktiva prenumeranter. Säger du upp din prenumeration får du inte längre några larm.

  • Om du ändrar din e-postadress hos vår kundtjänst, måste du anmäla dig till säkerhetslarmet igen med den nya e-postadressen.

  • Om du får säkerhetslarmet trots att du har avanmält dig från tjänsten eller sagt upp din prenumeration, är det något fel i våra system. Hör då av dig till kundtjänst så att vi kan åtgärda felet.


Avanmäl dig från säkerhetslarmet

Vill du inte ha PC-tidningens Säkerhetslarm längre klickar du på länken för avanmälan längst ner i ett av mejlen.

Säger du upp din prenumeration, upphör säkerhetslarmen att komma.


Tipsa oss om nya hot

Stöter du på potentiella säkerhetshot som vi inte har tagit upp får du gärna tipsa oss.

Skicka e-post till oss på adressen [email protected].


Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.