Lätt svettig är nog en underdrift den dag man glömmer lösenordet till Windows och inte längre kommer in i datorn. Det finns dock hjälp att få om det skulle hända. Programmet Hiren’s BootCD kan nämligen fungera som en digital låssmed som dyrkar upp Windows genom att återställa lösenordet.

Proceduren kräver dock en hel del tålamod och koncentration. Hiren’s BootCD måste först installeras på ett usb-minne från en fungerande dator. Det görs med hjälp av programmet Rufus. När installationen är klar ska datorn i nöd startas om från usb-minnet, varpå det går att återställa lösenordet till Windows.

Det hela är lite knepigt, men med den tillhörande artikeln som beskriver processen i detalj som också finns på den här sidan, får du all hjälp du behöver.

Är du inloggad i Fördelszonen kan du också de en video av processen.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.