En gång i tiden var en mobiltelefon en så enkel apparat att nästan allt som gick att göra med den var att skicka sms och ringa folk. I dag kan mobiltelefonen liknas vid en liten dator som kopplar upp oss mot omvärlden, och den innehåller en otrolig mängd funktioner. För många är den ett fotoalbum med bilder och videor som delas kors och tvärs. För andra är den ett verktyg med funktioner som Bank-ID, medan somliga handlar aktier, shoppar och umgås på sociala medier.

Därför är mobilen inte längre bara en mobil, den är ett ymnighetshorn för hackare och andra it-kriminella. Om de får tillgång till din telefon kan de dessutom få tillgång till en uppsjö av värdefull information om dig personligen, dina egna betalningar och de kan till och med låtsas att de är du på sociala medier.

Därför är det viktigt att du skyddar din telefon så bra som möjligt. Det är inte speciellt svårt men kräver att du tänker på hela säkerheten, från att hålla telefonen uppdaterad till att välja bra lösenord och att använda tvåvägsverifikation. I den här artikeln tittar vi närmare på de säkerhetsinställningar som du bör undersöka för att skydda dig mot hackare, virus och malware.

Innan vi kastar oss ut i artikeln och de olika inställningarna kan du testa att göra vår frågesport och se hur mycket du känner till om säkerheten. Alla svaren finns i artikeln.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.