Det viktigaste programmet i en säkerhetsarsenal är utan tvekan antivirusprogrammet. Ett bra antivirusprogram skyddar datorn mot alla gamla och nya typer av virus som kan infektera Windows och få datorn att bli en fara.

Det finns många bra antivirusprogram på marknaden och många av dem finns även i gratisversioner som ger bra skydd utan att innehålla en massa extra lull-lull. De stora säkerhetsföretagens gratisversioner skiljer sig emellertid mycket åt. En del är mest till för att övertyga dig om att köpa den kommersiella versionen, medan andra hela tiden ber dig avgöra säkerhetsnivå och vilka filer du vill sätta i karantän.

Det nya antivirusprogram som vi har lagt in i PC-tidningens säkerhetspaket gör inget av detta. Du kommer att bli överraskad av hur diskret Bitdefender är i vardagen. När det är installerat och registrerat (kostar inget) märker du det bara när det upptäcker någon fara. Även om Bitdefender knappt märks, arbetar det oupphörligen i bakgrunden med att bevaka datorn och allt som du hämtar från internet. Eventuella virus raderas eller blockeras och du slipper bedöma om en fil är farlig eller ej.

Bitdefender Antivirus Free ingår från och med nu i PC-tidningens säkerhetspaket. Det ersätter Avast Antivirus Free, som du ska avinstallera om du väljer att använda Bitdefender i stället.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.