De senaste åren har övervakningskameror för hemmabruk fått ett rejält kvalitetslyft. Det är inte heller bara bildkvaliteten som har förbättrats tack vare förbättrad inspelningsteknik och större bandbredd på anslutningen till internet. Kamerorna har dessutom fått fler funktioner.

I det här testet finns kameror med strålkastare, radar, siren, högtalare och mikrofon. Även programvaran som driver kameror och används på mobilen har förbättrats avsevärt. Här är vi extra glada över möjligheten att automatiskt skilja mellan fordon, människor och djur, så att du inte får fler varningar än nödvändigt. Ansiktsigenkänning är också ett stort plus om ni är flera i familjen, så att kameran inte varnar om det bara är en familjemedlem som kommer hem.

Det går att välja om du vill ha en kamera som behöver fast montering och ansluts till husets ström, eller om du vill använda en helt trådlös modell med batteri. Om du bara vill övervaka inomhus och ansluta kameran till ett eluttag finns det lösningar för det också. Vi gillar de batteridrivna kamerorna som är väldigt enkla att montera och kan klara sig i flera månader på en laddning. Vi måste dock reservera oss för de batteritider som anges i tabellen på nästa uppslag.

Det är de tider som tillverkarna själva hävdar, och vi hann inte kontrollera om de håller vad de lovar under bara ett par veckors test. Våra erfarenheter av tidigare tester av övervakningskameror visar att du sällan kan räkna med mer än drygt hälften av den angivna tiden – i alla fall inte om din kamera ofta ska ladda upp sina inspelningar till internet.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.