Få saker är lika hopplösa som att förlora viktiga filer, som till exempel bilder och filmklipp man har tagit själv. Därför är det A och O att alltid ha uppdaterade säkerhetskopior av sådant som bara inte får gå förlorat. Förutom filbackup kan programmet även klona exempelvis en hel hårddisk.

En dator kan bli stulen, gå sönder eller brinna upp. Du kan av misstag spara över ett oersättligt dokument eller rent av kasta det i papperskorgen. Med en säkerhetskopia är det skräckscenarier som dessa inga katastrofer. Easeus Todo Backup Free är ett omistligt skydd för den här typen av händelser.

OBS: Har du problem med att spara en backup på en extern hårddisk, kan du prova att formatera hårddisken först. Högerklicka på hårddisken och välj Formatera. Välj NTFS under filsystem och klicka på Starta. Tänk på att allt som finns på hårddisken nu raderas.

OBS: Om meddelandet Linux emergency disk cannot support GPT disk. Please create WinPE emergency disk and try again visas när du lägger tillbaka en backup, klickar du på Create Now och på Create. Därefter kan du återskapa filer från backupen.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.