Microsoft har fått kritik för att Windows 10 skickar användarinformation till företaget, vilket är en av anledningarna till att vi har fått allt bättre möjligheter att tacka nej till att dela med oss av vår information.

Om du däremot helt vill undvika att skicka information om dig själv, din dator och din utrustning till Microsoft har du behövt gräva dig långt in i Windows innersta och ändra mängder av inställningar. Ofta har det varit svårt att reda ut vad de olika inställningarna i själva verket gör.

Nu har det blivit enklare att ta tillbaka kontrollen över privatlivet. Med programmet Win10 PrivacyFix, som normalt kostar 100 kronor men som du får gratis med PC-tidningen, är inställningarna bara ett klick bort. I programmet kan du välja mellan tre grundinställningar som antingen stänger av all delning, väljer en kombination av privatliv och komfort eller går tillbaka till Windows standardinställningar. Det är både enkelt och effektivt.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.