Oavsett hur grundliga, försiktiga och noggranna vi är, inträffar det alltid att vi råkar skriva över en fil som inte borde ha skrivits över eller raderar en mapp med viktiga dokument. Det kan vara allt från irriterande till ödesdigert beroende på vad det är som har försvunnit. I värsta fall kan flera veckors hårt arbete vara som bortblåst på någon sekund.

Med en vanlig säkerhetskopia, som vi tar varje vecka eller varje månad, går det kanske att få tillbaka en väldigt gammal version av exempelvis ett Word-dokument. Det kan ju också vara så att du påbörjade ett nytt dokument efter den senaste säkerhetskopieringen. Då hjälper det inte ens med en backup eftersom filen aldrig kopierades, och det går ju inte att säkerhetskopiera allting hela tiden.

Eller jo, det går faktiskt, men Windows kallar det inte för säkerhetskopiering eftersom det leder tankarna åt fel håll. Windows Filhistorik, som verktyget heter, är tänkt att vara en speciell form av skydd för de viktigaste dokumenten på datorn. För de flesta brukar det vara Excel- och Word-dokument, men det kan vara något helt annat för dig.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.