Du kanske har frestats att använda samma lösenord på flera ställen - helst ett som är lätt att komma ihåg. Problemet är att dessa lösenord är svaga, och när hackare har fått tag på lösenordet på ett ställe kan de enkelt få tillgång till resten av dina konton om du har använt samma lösenord någon annanstans. Lösningen är att använda lösenordshanteraren Bitwarden Free Password, som gör att du slipper komma ihåg dina många lösenord själv.

Programmet lagrar alla dina starka, unika lösenord i ett krypterat digitalt kassaskåp, och fyller automatiskt i lösenorden åt dig när du behöver dem. Allt du behöver göra är att tala om för Bitwarden Free vilket lösenord som hör till vilken tjänst. Sedan är det bara att besöka webbplatsen eller öppna appen, öppna Bitwarden Free och du är inloggad. Från och med nu är det enda lösenord du behöver komma ihåg det som loggar in dig i programmet och öppnar Bitwarden Frees kassaskåp med de övriga lösenorden.

Kom igång med programmet

Innan du kan använda Bitwarden Free för dina lösenord behöver du avsätta lite tid för att konfigurera programmet, men det är ganska enkelt. Först måste du skapa ett användarkonto, sedan är det enkelt att lägga till en inloggning i programmets krypterade kassaskåp.

Koppla programmet till webbläsaren

Du får ut mer av Bitwarden om du dessutom installerar programmets webbläsartillägg. Då kan du få Bitwarden att infoga dina inloggningsuppgifter, i stället för att du måste öppna programmet och själv hitta lösenordet för att kopiera och klistra in dem. Här visar vi hur du gör det i Google Chrome, men metoden är densamma i Edge.

Logga in på en tjänst snabbt och enkelt

När du har lagt till en inloggning i Bitwarden och hämtat Bitwardens webbläsartillägg är det enkelt att använda programmet för att logga in på dina tjänster. Besök bara webbplatsen för den tjänst du vill logga in på och använd sedan webbläsartillägget.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.