Bitdefenders effektiva säkerhetsprogram skyddar datorn mot kidnapparvirus, som är en typ av farliga program som krypterar filer så ingenting i datorn går att öppna utan rätt lösenord – vilket de kriminella säljer dyrt.

Utpressningsvirus är mycket besvärliga hot som tyvärr blir allt vanligare. Det finns indikationer på att så många 50 procent av alla virus på ett eller annat sätt är avsedda att kryptera dina filer och sedan begära pengar för att låsa upp dem. Den som drabbas befinner sig i en mardröm. Ska man betala och ge efter för de kriminella utpressarna? Eller ska man ge upp sina filer?

Den bästa lösningen är att förebygga och skydda. Här kommer Bitdefender Anti-Ransomware in i bilden. Det är det bästa gratisskyddet som finns mot utpressningsvirus.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.