Att spela in video har aldrig varit enklare. I stort sett alla nya telefoner har en utmärkt kamera som kan spela in video i HD-kvalitet med ett par enkla knapptryckningar. Vissa tillverkare utrustar till och med mobilen med en kamera av särskilt hög kvalitet och använder den som det främsta säljargumentet.

Däremot är det få mobiltelefoner som är utrustade med ett praktiskt videoredigeringsprogram som du kan använda för att få större glädje av alla videoklipp som finns på telefonen. Det finns gott om appar för videoredigering i både Googles och Apples app-butiker, men de flesta av dem kostar pengar eller har väldigt få funktioner.

Appen VN Video Editor skiljer sig dock från mängden på ett positivt sätt på bägge punkterna: Inte nog med att den kan förvånansvärt mycket – den är dessutom helt gratis.

Enkel och detaljerad redigering

Videoredigeringsprogram på datorer brukar vara ganska förvirrande att arbeta med. Bara att sätta ihop några klipp från exempelvis en skogspromenad kan ge de flesta gråa hår.

Lyckligtvis är det inte alls så när det handlar om VN Video Editor. Appen är mycket enkel att använda, trots att den är nästan lika kraftfull som ett videoredigeringsprogram för datorn. VN Video Editor är naturligtvis inte lika avancerad som jätteprogram likt Premiere Pro eller Final Cut, men ska du bara redigera en kort video i telefonen är det en genialisk app för ändamålet.

VN Video Editor har en tidslinje som du kanske känner igen från andra videoredigeringsprogram. På den finns flera spår så att du kan lägga såväl musik som ljudeffekter och text över dina klipp. Du kan också enkelt klippa videosekvenser, sammanfoga dem med olika övergångar och spela upp klipp i slow motion. Dessutom kan du lägga till olika typer av effekter så att exempelvis färgerna blir skarpare eller bilden zoomas in.

När du har redigerat klart en video kan du exportera den i flera olika videoformat för att kunna spela upp den på bästa möjliga sätt på önskad enhet. VN Video Editor är fylld med bra funktioner som gör det till ett sant nöje att redigera videor i mobilen, oavsett om du använder en Android-telefon eller en iPhone.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.