Moderna bildskärmar har ofta väldigt höga upplösningar, allt för att ge en bättre bildkvalitet. Ett problem i sammanhanget är emellertid att objekt i bilden blir väldigt små. Allt från ikoner och text till muspekaren påverkas och i vissa lägen blir allt så litet att det nästan inte går att arbeta med skärmen.

Det finns ett förstoringsglas i Windows 10, men det är ett ganska knöligt verktyg. Då är det bättre att använda Glassbrick. Med hjälp av det går det nämligen att zooma in på delar av skärmen med hjulet på musen. Det fina är att förstoringen sker runt pekaren och att den följer med pekaren runt skärmen. På så sätt kan du snabbt förstora precis det du vill se lite bättre.

Glassbrick är ett litet program som inte tär särskilt mycket på datorns prestanda. Eftersom programmet måste startas varje gång det ska användas avslutar vi artikeln med ett litet trick som gör att det går i gång tillsammans med Windows. Samma knep kan för övrigt användas med vilket program som helst.

Glassbrick kan vara ett bra verktyg för den som upplever att saker och ting börjar bli för små på skärmen. Förstoringen känns naturlig och påverkar inte hur du jobbar i övrigt med Windows.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.