Datorns många mappar fylls sakta men säkert med fler och fler filer ju mer du använder datorn, och det kan bli ett problem. En hårddisk som är fylld till bristningsgränsen gör det inte bara svårt att behålla någon form av överblick, vilket kan resultera i att filer som privata foton eller videoklipp blir svåra att hitta.

Det är blir dessutom frustrerande att inte kunna återuppleva en massa härliga semesterminnen bara för att fotoalbumet har getts ett märkligt namn. Det kan vara omöjligt att hitta om det dessutom har hamnat i fel undermapp på en okänd plats på datorn. Här är programmet Data2Pocket en perfekt lösning. Programmet, som du kan hämta i Fördelszonen, kan dammsuga datorn efter specifika filtyper och därefter kopiera dem till ett USBminne.

Du bara väljer vilka filtyper som ska kopieras. Sedan genomsöker programmet datorn efter alla filer av de valda typerna, och kopierar dem till USB-minnet utan att du behöver lyfta ett finger. Du slipper alltså många timmars omständligt arbete i Utforskaren, som på vissa datorer har blivit något av ett skrotupplag med mappar och filer. Istället behöver du bara se till att USBminnet har tillräckligt med utrymme för filerna som kopieras. Idag är dock många USB-minnen ganska rymliga och det är inte ovanligt att hitta ett USB-minne som har antingen 128 eller 256 gigabyte lagringsutrymme.

Det gör det möjligt att kopiera stora mängder filer till USB-minnet. Naturligtvis kan Data2Pocket även kopiera andra filtyper som ljudfiler eller textdokument, och det kan till och med användas för att kopiera datorns filer till en extern hårddisk om du hellre skulle vilja det. Du kan även kopiera alla valda filtyper till en viss mapp på datorn. På så sätt kan alla foton på datorns hårddisk exempelvis samlas på ett ställe på datorn, så att du alltid hittar dina värdefulla filer oavsett var på den överfulla hårddisken de gömmer sig.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.