Kopiera och infoga, Urklippshanteraren, clipboard, klippa och klistra – kärt barn har många namn. Oavsett vad du kallar funktionen har du säkerligen använt den ohyggligt många gånger när du har suttit vid datorn och kopierat en text på skärmen för att klistra in den någon annanstans.

Funktionen är ovärderlig för oss som använder datorn varje dag. Försök att föreställa dig en värld där du inte kan kopiera en länk till en YouTube-video utan måste skriva hela adressen tecken för tecken, inklusive alla specialtecken, för att kunna dela den med dina vänner. Funktionen som gör det möjligt att kopiera och klistra in text är med andra ord en sann gåva till oss datoranvändare.

Windows inbyggda Urklippshanterare har en del begränsningar, men som tur är finns verktyget Clipdiary. Det kan hämtas i Fördelszonen och ger Urklippshanteraren helt nya funktioner, många så bra att det blir svårt att föreställa sig hur det gick att klara sig utan dem.

Clipdiary sparar automatiskt alla dina kopierade texter, bilder och länkar i en lång lista, så att du kan klistra in allting direkt i ett dokument eller leta reda på den där länken eller bilden som du kopierade för länge sedan. Programmet är till att börja med gratis i 60 dagar, men du kan få den fullständiga versionen av Clipdiary för all framtid för privat bruk genom att lägga ner en minut på att registrera dig. Därmed slipper du betala cirka 175 kronor, och naturligtvis visar vi hur du bär dig åt för att göra det. Vi börjar däremot med att visa hur du använder Clipdiary så att du får så mycket nytta som möjligt av den praktiska Urklippshanteraren.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.