Jag skriver en hel del anteckningar. Många av dem är till mig själv, men jag skriver faktiskt nästan lika många tillsammans med andra. Jag har till exempel en inköpslista med min fru så att vi kan lägga till de saker vi behöver utan att behöva förlita oss på ett skrynkligt papper som försvinner i min ficka och som bara en av oss har tillgång till.

Ett annat exempel är de många önskelistor som vi måste dela med oss av och samordna med syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar och så vidare inför jul och alla födelsedagar. De kan vara en logistisk mardröm, men vi har hittat ett sätt att lösa utmaningen: Vi har skapat en enda önskelista som vi kontinuerligt uppdaterar med nya önskningar när vi kommer ihåg dem, och tar bort saker när de inte längre är aktuella. Önskelistan finns online och alla familjemedlemmar får en länk till den så att alla kan se sen uppdaterade versionen. Fler och fler familjemedlemmar har lagt till sina önskningar på listan, så att allt finns på samma ställe.

Både enkelt och avancerat

Ett av de bästa anteckningsprogram som jag har provat heter Notion. Det har nästan obegränsade möjligheter att göra anteckningar av alla slag; kalendrar, skapa tabeller, lägga till bilder, använda artificiell intelligens, automatisera och en massa andra användbara och imponerande saker. Men du kan även göra vanliga enkla och raka anteckningar, som listor, påminnelser, sammanfattningar och små texter som man vill spara.

Fungerar överallt

Det fina med Notion är att det är så avancerat eller enkelt som du vill ha det. I den här artikeln visar vi dig de mest grundläggande funktionerna: att göra en anteckning, organisera den och dela den med andra. När du behärskar dessa funktioner kan du gå vidare till de avancerade funktionerna i programmet om du vill. Det kanske bästa med Notion är att det fungerar på nästan alla enheter. Oavsett om du sitter vid din farbrors gamla dator i södra Tyskland eller använder din mobil i snabbköpet, har du alltid tillgång till anteckningarna på ett och samma ställe.

Här visar vi Notion på Windows, men du kan också hämta programmet som app för både iPhone och Android, och det går att använda det direkt i en webbläsare.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.