Vad gör du om ett program på datorn verkligen inte vill stängas? Du klickade på krysset i hörnet på programfönstret för tre minuter sedan men det är fortfarande som fastspikat mitt på skärmen. När du klickar på programmet visas den blå cirkeln som visar att datorn försöker göra något med programmet, dock utan att lyckas. Dags att försöka med något annat.

Alla ni som är trogna läsare av PC-tidningen vet att den vanligaste lösningen på det här problemet är att trycka på Ctrl+Alt+Del samtidigt på tangentbordet och stänga programmet i Aktivitetshanteraren. Ibland kan dock till och med Aktivitetshanteraren tvingas ge upp så att du måste starta om datorn för att bli av med programmet.

Lyckligtvis finns det ett program som både är enklare att använda än att öppna Aktivitetshanteraren och lika effektivt på att stänga program som en omstart av datorn. Programmet heter SuperF4 och är så framgångsrikt att även de mest tjuriga programmen får ge sig.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.