Här på redaktionen stöter vi ibland på snillrika program som är så bra och så enkla att vi måste undra och fråga varandra: Varför i hela friden finns inte det här programmet som en inbyggd del av Windows? Vilket leder oss till Mouse without Borders, som är otroligt enkelt och samtidigt helt briljant. Enkelt uttryckt kan du använda en uppsättning mus och tangentbord för att styra flera datorer.

Detta gör det till ett nästan oumbärligt verktyg om du har mer än en dator på skrivbordet. Låt oss till exempel säga att du har en dator som kör Windows 11 och en annan som kör Windows 10. Istället för att ha två tangentbord och två möss på skrivbordet, räcker det med en uppsättning. När du flyttar musen till höger sida på en skärm flyttas den magiskt till den andra skärmen, där du också kan använda tangentbordet.

Spara både tid och plats

I praktiken är Mouse without Borders extremt intuitivt och otroligt enkelt att använda, och det känns verkligen som om Windows borde fungera på det här sättet som standard. Speciellt när man tänker på att det inte är vem som helst som har skapat programmet Mouse without Borders. Det är ingen mindre än... Microsoft! Med Mouse without Borders kan du till och med enkelt flytta och kopiera filer mellan datorer där programmet finns installerat.

Datorerna måste vara anslutna till samma nätverk för att programmet ska fungera, och det innebär att du kan flytta filer fram och tillbaka mellan dem. Det fungerar mycket smidigt; du tar helt enkelt tag i filen på den ena datorn och drar den till den andra datorn med musen. Det räcker för att filen kopieras från den ena datorn till den andra.

På de följande sidorna visar vi hur du använder programmet – och om du har flera datorer undrar du säkert varför Microsoft inte har gjort det här programmet till en del av Windows som standard.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.