Det räcker att starta datorn för att ändra innehållet på hårddisken. Med tiden växer antalet filer, och mapparna kräver allt mer utrymme. Det är överraskande svårt att få en uppfattning om förloppet genom att bara använda Utforskaren, men det lilla verktyget RidNacs som du kan hämta i Fördelszonen är skapat för just det ändamålet. RidNacs undersöker alla mappar på datorn och räknar ihop hur mycket utrymme de kräver. På så sätt kan du upptäcka var de utrymmesslukande filerna finns och överväga om det är någon som du kan radera.

RidNacs är väldigt snabbt i förhållande till andra program som gör samma sak. Det är dessutom enkelt att undersöka allt från hela hårddiskar till enskilda mappar, vilket ger dig en snabb överblick.

När du har hittat stora filer och mappar som du kan avvara, går det att radera dem direkt i RidNacs med ett högerklick eller med Delete-tangenten – precis som i Utforskaren i Windows. RidNacs kommer ihåg vilka mappar du ofta tittar på och sparar dem i en favoritlista så att du enkelt når dem nästa gång.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.