”Åh nej! Jag har inte fått med mig rätt dokument på USB-minnet. Jag får åka hem och hämta dem.”

Det är nog något som de flesta av oss har råkat ut för och inte vill uppleva igen. Därför kan du behöva en slags resväska med filer som du synkar med datorn.

Målet är att ha exakt samma filer i en mapp på USB-minnet som du har i motsvarande mapp på datorn. Alla dokument som du redigerar på datorn ska också ligga i en lika aktuell version på USB-minnet.

När du har med dig USB-minnet och ska använda filerna, till exempel på en annan dator, har du tillgång till exakt samma dokument och övriga resurser som du använder på din hemdator.

Förbered en resväska

Synkronisering mellan två mappar kan teoretiskt göras manuellt i Utforskaren, men risken är stor att det blir fel när du kopierar något från mapp till mapp. Du kan råka skriva över en fil som var en nyare version.

Kanske glömmer du att kopiera några av filerna. Därför är det bättre att använda programmet Synchredible. Här kan du snabbt ange två mappar för synkronisering, så att du alltid har med dig de senaste filerna i din resväska. Det fungerar varje gång och med minimal arbetsinsats från din sida.

Efter en inledande konfigurering utförs synkroniseringen mellan mapparna automatiskt. Vårt ordval, resväska, är för övrigt ingen tillfällighet. Det var nämligen namnet på ett bra verktyg i Windows XP som du kunde använda till just synkronisering.

Verktyget finns däremot inte i nyare versioner av Windows. Det råder vi bot på med programmet Synchredible. Programmet kan också användas för att synkronisera med annat än ett USB-minne. Du kan till exempel synkronisera en mapp på datorn med en mapp på en nätverkshårddisk, så att alla datorer i huset har tillgång till filerna.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.