Du lägger dig på soffan en lördag eftermiddag med den bärbara datorn på soffbordet för att titta på en film. Det är bekvämt, det brinner i öppna spisen och kroppen vill ta en tupplur. Plötsligt vaknar du med ett ryck efter ett par timmar och datorn visar fortfarande filmer eftersom ingen stängde av den medan du vilade. Tänk om det kunde gå att få datorn att stänga av sig själv efter en halvtimma. Goda nyheter, för nu kan den göra det med ett nytt program i Fördelszonen.

Programmet heter Shutter Lite och kan mycket mer än att stänga av datorn automatiskt. Shutter Lite är nämligen utvecklat för att göra det lättare att schemalägga din datorvardag. Du kan tidsinställa nästan allt på datorn och slippa tråkiga och tidskrävande rutinsysslor från din digitala vardag. Du kan exempelvis bestämma när datorn ska logga ut dig, gå ner i viloläge, stänga av sig eller starta om, släcka skärmen, starta en skärmsläckare, höja eller sänka ljudvolymen och väldigt mycket mer.

Med programmets hjälp går det även att få datorn att tala om för dig när hårddisken börjar bli full eller när batteriet behöver laddas. Shutter Lite är gratis och väldigt enkelt att använda. Allt du behöver göra är att hämta det från Fördelszonen så kommer vi på de följande sidorna att visa hur du kan använda det för att göra livet vid datorn lite enklare.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.