Många av oss skickar dagligen mejl och har minst en meddelandetjänst för att hålla kontakten med vänner, familj och kollegor. Tyvärr är det långt ifrån alla som skickar och tar emot meddelanden på samma sätt, och ofta måste vi skapa användarkonton i många olika meddelandetjänster. Webbläsaren kan snabbt fyllas med flikar som öppnat den ena tjänsten efter den andra, och det stannar inte där: I webbläsaren kan även flikar som Google-sökningar, en eller flera YouTube-videor och annat innehåll också snabbt samlas på hög.

Det är inte bara oöverskådligt, utan datorn kan också bli långsammare av att hålla reda på alla öppnade flikar. Om du inte vill överbelasta webbläsaren och bli aningen förvirrad av att hålla reda på alla inloggningar till meddelandetjänster, kan det nya programmet Rambox vara något för dig. Programmet, som kan hämtas gratis i Fördelszonen, samlar alla befintliga meddelandetjänster och e-postadresser på ett ställe, så att ett viktigt e-postmeddelande eller ett meddelande på Facebook inte löper risk att drunkna bland webbläsarens många öppnade flikar och missas eller glömmas bort.

Få överblick över meddelandena

Rambox fungerar i grund och botten som en form av miniwebbläsare. Istället för att använda webbläsaren för att surfa på internet innehåller Rambox endast meddelandetjänster och e-postkonton. Det enda som du behöver göra är att logga in på varje tjänst via Rambox precis som med en vanlig webbläsare.

Logga bara in en gång, så är tjänsterna automatiskt inloggade när Rambox öppnas. Därefter kan programmet användas som samlingspunkt för alla dina olika kommunikationskanaler, så att webbläsaren inte längre fylls med program och tjänster som enbart används för att skicka och ta emot meddelanden. Rambox föser ihop alla kanaler som du brukar använda för att hålla kontakten med omvärlden, och gör det svårt att missa ett meddelande eller ett e-postmeddelande.

Du får ett meddelande när någon vill komma i kontakt med dig, oavsett om det är via mejl, Facebook Messenger eller något helt annat.

Lägg till dina favorittjänster

Från början innehåller Rambox över 100 olika meddelandetjänster och e-postklienter som enkelt kan väljas ut och samlas i programmet. Det handlar bland annat om Outlook.com. Gmail, Messenger, WhatsApp, Skype och Microsoft Teams. Det går även att skicka och ta emot SMS om du har en androidmobil, tack vare appen Android Messages. När du lägger till en tjänst placeras den automatiskt i en översikt som påminner om en webbläsare med bokmärken, och varje tjänst kan öppnas med bara ett musklick.

Om du får ett text- eller e-postmeddelande dyker det upp en siffra som visar antalet olästa meddelanden för just den aktuella tjänsten. Aviseringarna kan också visas i Windows meddelandefält, men oavsett vilket anges notifieringarna som en siffra vid Rambox-logotypen i Windows aktivitetsfält. I det fallet visar siffran det totala antalet olästa meddelanden för alla tjänster, till exempel fyra meddelanden eller mejl om det visas en fyra. Du kan snabbt få överblick över meddelandena genom att öppna Rambox, som tydligt visar de tjänster där du har olästa meddelanden.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.