Du har troligtvis använt Windows funktion som heter Lägg till eller ta bort program för att radera program från datorn. Det är ett enkelt verktyg, och alla datorer som har Windows har det redan inbyggt bland datorns inställningar.

När du använder Lägg till eller ta bort program för att avinstallera program är det tyvärr inte alltid som programmet blir raderat helt och hållet. Windows klarar visserligen uppgiften åt dig och tar bort programmet, men det är sällan alla spår från programmet raderas från hårddisken. Många program skapar nämligen egna mappar på datorn där filer som är relaterade till programmet lagras och dessa filer kan ibland missas av Windows inbyggda raderingsfunktion.

Det finns även envisa program som inte kan tas bort av Windows, och vissa program kan ha en avinstallation som inte fungerar som den ska. Det betyder att programmen kan ligga kvar på datorn och ta upp plats även om du försöker ta bort dem. Som tur är finns det en lösning, och det heter Wise Program Uninstaller.

Nytt verktyg i Fördelszonen

Du kan ta bort alla program och dess tillhörande filer med programmet Wise Program Uninstaller. Det kan liknas vid en utbyggd version av Lägg till eller ta bort program och du kan hämta det utan kostnad i Fördelszonen. Med en inbyggd sökfunktion undersöker Wise Program Uninstaller alla filer, dolda mappar och annat som ett program lagrar på olika platser på hårddisken. Därefter raderar programmet allt.

Du garderar dig med andra ord mot potentiella problem som rester från program eller bortglömda genvägar kan orsaka senare – plus att du får mer ledigt utrymme på hårddisken. Med programmets raderingsfunktion som kallas ”Tvingad” avinstallation kan du också se till att Wise Program Uninstaller tar bort envisa program som annars är svåra att bli av med. Då slipper du ha oönskade program med tillhörande dolda mappar med filer liggande på datorn.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.