På Start-menyn finns alla program på datorn samlade – om du klickar dig igenom en lång lista. Om du istället öppnar Utforskaren får du tillgång till alla mappar. Och utspridda över datorn – till exempel på skrivbordet eller på en extern hårddisk – finns filer. Med andra ord kan det vara krångligt och lite av en ökenvandring att hitta just det program, den bild eller den mapp du söker.

Det är särskilt irriterande om det handlar om en mapp som du använder väldigt ofta, till exempel mappen för hämtade filer. Eller kanske har du en viktig hemsida som du öppnar varje dag – kanske flera gånger under dagen.

Hitta allt blixtsnabbt

Lyckligtvis finns ett verktyg som samlar de vanligaste genvägarna till mappar, program, filer och hemsidor, så att du alltid har dem nära till hands och inte behöver lägga en massa tid på att leta fram dem med flera musklick hit och dit.

Med programmet Biniware Run, som är enkelt och inte alls resurskrävande, blir den här typen av manövrer lättare. Här kan du nämligen lägga till så många genvägar du vill, så att du alltid har snabb och enkel tillgång till dem. Programmet lägger sig som ett litet rött ”b” ovanpå öppna fönster så att du alltid har enkel tillgång till det – det går till och med att konfigurera programmet så att det startar automatiskt tillsammans med Windows.

När du sedan vill besöka en favorithemsida, öppna mappen med dina hämtade filer eller starta ett av dina favoritprogram klickar du på b:et på skärmen och väljer det du vill öppna. Det kanske bästa med Biniware Run är dock hur enkelt det är att använda: När du vill lägga till en mapp, fil eller en programgenväg till programmet drar och släpper du det bara på det röda ”b”:et med musen, så skapar det genvägen automatiskt.

Länkar är också lätta att lägga till, och på de kommande sidorna visar vi hur du snabbt kommer igång med programmet – och du kan till och med skapa och lägga till så många genvägar till programmet du vill.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.