Ibland händer det att vi hittar ett verktyg som vi inte ens visste att vi saknade, och programmet FolderMill är verkligen ett sådant. Det är helt nytt i Fördelszonen och hjälper till att göra tråkiga rutinuppgifter på datorn. Det kan handla om att du behöver omvandla en massa Word-dokument till pdf-filer eller skriva ut en massa olika dokument. Det behöver inte vara svåra eller trassliga uppgifter, bara väldigt enformiga och tråkiga.

Det kan ta lång tid att bearbeta många dokument, men det kan du slippa nu tack vare FolderMill. Det klarar alla långtråkiga rutinuppgifter åt dig med hjälp av magiska mappar, eller “Hot Folders” som de kallas i programmet. Du skapar mapparna själv och bestämmer vilka uppgifter de ska utföra. När du har skapat din magiska mapp släpper du bara filer på den, så utför FolderMill sin magi medan du kan luta dig tillbaka och ta en till kopp kaffe. Mapparna kan till exempel konvertera alla filer du vill till ett annat filformat, lägga till en vattenstämpel och döpa om filerna eller skriva ut alla dokument på en gång. FolderMill erbjuder väldigt många möjligheter, men till att börja med beskriver vi på de kommande sidorna hur du börjar använda programmet samt hur du skapar två magiska mappar som kan spara mycket tid.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.