Det är lätt hänt att det blir ganska rörigt med alla mappar i Windows. Säg att du är i gång med ett projekt för att visa upp de senaste semesterbilderna i ett bildspel. Du använder kopior av bilderna för att inte förstöra originalen. Efter ett tag är det plötsligt osäkert vilken mapp som är originalet och vilken som är kopian. Det vore ju något av en katastrof att radera fel mapp.

Är du osäker på vad en mapp innehåller är programmet BS Folder Compare till stor hjälp. Programmet jämför innehållet i två mappar och kontrollerar att alla filer är identiska. Detta underlättar otroligt mycket om man till exempel har många bilder i datorn med de namn som de får av telefonen eller kameran. Det är svårt att själv söka igenom mappar med hundratals filer som heter nästan samma sak.

BS Folder Compare är också användbart när du tar backup. Sparar du till exempel en bildmapp på ett usb-minne kan programmet hjälpa dig att kontrollera att du har fått med alla bilder. I programmet går det att peka ut vilka två mappar som helst. Den ena kan ligga på hårddisken och den andra på en NAS eller ett usb-minne. Så fort det är något som skiljer mapparna åt markeras de filer som inte stämmer med fetstil. Är mapparna identiska markeras ingenting.

BS Folder Compare är gratis att använda och du hämtar det från Fördelszonen på vår hemsida. Programmet är användbart till mycket, exempelvis om du letar efter dubbletter och håller på att städa i datorn. Kanske hittar du kopior av samma mapp på fler ställen och vill rensa bort alla kopior. Då är det bra att först jämföra mapparna med varandra, så att du inte raderar fel mapp.

Med BS Folder Compare jämför du enkelt två mappar och ser om det finns onödiga dubbletter i dem eller om mapparna är identiska.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.